NLENG

Home

AlgemeenWie ben ikFluitschip

 


PublicatiesArchieven

 

Lucas Bols

Bestellen

Contact

Vermeulen, Ton (A.C.J.) (1957)

Ton VermeulenNa als historisch onderzoeker verbonden te zijn geweest aan onder meer de Veronica Omroep Organisatie en de Rijksuniversiteit Leiden heb ik een eigen historisch bureau opgericht: Het Fluitschip. De opdrachten variëren sterk: van lokale en bancaire historie tot maritieme en cartografische geschiedenis, en van advisering en beheer betreffende archieven, documentatie en musea tot de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en die van jenever en likeuren.

Opleidingen:

Vanaf 1969 Atheneum A op het St.Maartenscollege te Voorburg en een studie geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden, deels Utrecht.
In de decennia daarna volgden cursussen: omscholing (deels) tot leraar algemene economie, Office-pakketten, Stadsplattegronden en Kadaster, Pastorale School, Klassiek inventariseren en Mais Flexis

Arbeidsverleden:

Vanaf 1979 diverse studentassistentschappen en na de studie vanaf 1983 medewerker bij de Veronica Omroep Organisatie en het Instituut voor Europese Expansie te Leiden. Vervolgens was ik ruim tien jaar coördinator van het parochiebureau van de H.Nicolaas te Zoetermeer en voer vanaf 1994 een historisch bureau genaamd Het Fluitschip
Bij Het Fluitschip doe ik werkzaamheden op het gebied van historie, archieven en musea. Enkele van de opdrachten zijn: bedrijfshistoricus bij distilleerderij Lucas Bols, schrijven van historische artikelen voor zakelijke bladen, schrijven van boeken, vervanging van de gemeentearchivaris van Zoetermeer, het adviseren van parochies in het bisdom Rotterdam over hun oude archieven en het inventariseren van archieven voor het Gemeeentearchief Rotterdam.

Naast werk, gezinsleven en sport ben ik vanaf 1973 als vrijwilliger werkzaam in meerdere Zoetermeerse kerkgenootschappen. Daarnaast was ik medeoprichter en secretaris van het Stadsmuseum (1989) en tevens bestuurslid en commissielid van het Historisch Genootschap Oud Soetermeer.